Nete Riemann

Maler og tekstilkunstner

Naturen er mirakuløs, både i det store og i det mindste. Når jeg ser på et lille frø og tænker på hvilken potentiale og iboende kraft det besidder! Tænk – det kan blive til et kæmpe træ! Det ønsker jeg at udtrykke i mine billeder.

Farverne; Lyset og mørket – morgen, aften, dag og nat ønsker jeg at indfange. Formerne er uendelige, spændende fra tilsyneladende kaos til fantastiske geometriske former.

De store fortællinger og det eventyrlige som fortæller og fabulerer om det fantastiske og mirakuløse ved livet er ofte et udgangspunkt for mine billedfortællinger.

I skitseprocessen beslutter jeg om det skal være maleri og hvilken slags maling jeg vil bruge (Ecoline, Gouache, akryl eller farveblyanter – eller en kombination af disse). Eller om det skal være tekstil, hvor jeg starter med at finde ud af hvilke stoffer der skal danne bunden og hvilke jeg så vil sy/brodere ovenpå. Silke, velour og tyld er ofte de foretrukne. Nogle gange kombinerer jeg stof og maleri.

I processen er der, som regel ingen tvivl, hvornår jeg tænker ”nu er det færdigt” – vores ”dialog ” er afluttet. Så er billedet blevet selvstændigt og uden for mig!

Jeg ønsker at vise det, der betager mig – at formulere det syn og de forestillinger jeg havde, da jeg startede billedet, og jeg har stor glæde, osse nogle gange frustration, undervejs i processen.

Jeg ønsker blot, at genskabe det jeg ser og bliver bevæget over, på min egen måde.
Billedkunstner og tekstilkunstner Nete Riemann

Nete Riemann
Telefon: 29 93 70 39
neteriemann@gmail.com
neteskunst.dk
tekstiletanker.dk