ViT – Valdemar i Tivoli

D. 29/9-20 indtog Valdemar i Tivoli, Metronomen på Frederiksberg.

Episode 3: punkt/linje – rytme – retninger
I et kunstnerisk krydsfelt mellem mobil installation og performance fik publikum et indblik i, hvordan øjeblikkets kreativ proces vokser ud i mødet mellem live lyd og live tegning.

D. 29/9-20 indtager Valdemar i Tivoli, Metronomen på Frederiksberg.

Her kan du se video sekvenser fra opstilling, general prøven samt fra selve forestillingen:

Omdrejningspunkterne er Ole Valdemar Nielsens 134 Tivolitegninger og Jakob Draminsky Højmarks livespillede lydcollager for legetøjsinstrumenter og elektronik.

Den en time lange event blev 3. episode i en fortsat undersøgelse af
dynamiske processer mellem lyd og billede med udgangspunkt i offentlige rum.

Metronomen
Godthåbsvej 33
2000 Frederiksberg

Tak til Frederiksberg Kommunes Musikudvalg for støtte til projektet.

Tak til Statens Kunstfond

Episode 2: Valdemar i Vinduet

Epilog til: DE KNAP SÅ TOMME RUM – EN LOMMEOPERA
Som afslutning på Jakob Draminskys bidrag til Wa(l)king Copenhagen, trådte Ole Valdemar op i Billedværkstedets vindue med de 13 TIVOLITEGNINGER, der akkompagnerede Jakob og hans båndede operasangere på den 12 timer lange gåtur mellem Vesterbro til Vanløse den 15. juni 2020.

Eventet foregik live på Jyllingevej 5, og de 12 indslag undervejs kan ses i sin helhed og i sammenhæng med de 99 andre indslag på Wa(l)king Copenhagen på facebook.
Projektets hjemmeside: https://www.metropolis.dk/walking-copenhagen/
Jakob har samlet sine bidrag med indslagene og baggrunds information :
https://www.metropolis.dk/jakob-draminsky/

Episode 1: Video klip med musik og et lille udpluk af Tivolitegningerne

Om Valdemar i Tivoli

Tivoli tegning af Ole Valdemar Nielsen

Ole V. Nielsen og overhead projektoren

Jakob Draminsky Højmark hos kunstner gruppen Guggen i Galleri Krebsen

Igennem to sæsoner tegnede Ole Valdemar Nielsen mennesker i forskellige situationer i Tivoli. Det blev til i alt over 134 grafiske værker.

Da tegningernes rytmiske linjeforløb var inspireret af de lyde, han var omgivet af, mens han sad i Tivoli, kontaktede Ole komponist og musiker Jakob Draminsky for at høre, om han kunne skabe noget live lyd til et projekt omkring tegningerne og føre det tilbage til det offentlige rum.

Jakob har tidligere optrådt i forbindelse med Guggen-kunsts udstillinger og hans solo koncerter har netop den legende, eksperimenterende, dynamik, der passer godt til dette projekt.
Ole V. Nielsen vil undersøge, hvordan forskellige visuelle præsentationer og formatstørrelser af de originale tegninger og live tegning via en overheadprojektor interagerer med Jakobs musik og med et publikum omkring dem.

Valdemar i Tivoli skal på den måde flytte teknikker fra klassiske discipliner som Croquis og Frihåndstegning ind i et nyt kunstnerisk krydsfelt mellem mobil installation og performance og give det tilfældigt forbipasserende publikum et indblik i, hvordan øjeblikkets kunstnerisk proces vokser ud af kroppenes rytmer og karakter.

Den fysiske installation skal bestå af et vist antal staffelier med udvalgte print af de originale tegninger; seks menneskelignende højttalere; et lærred, en aktivt tegnende billedkunstner med sin overheadprojektor; en livespillende musiker med sin samling af små legetøjsinstrumenter og stole til at sidde på.

Se mere om Jakob Draminsky Højmark hos: MultiSounds

Se mere om Ole Valdemar Nielsen hos OleValdemar.dk