ViT – Valdemar i Tivoli

Tivoli tegning af Ole Valdemar Nielsen

Ole V. Nielsen og overhead projektoren

Jakob Draminsky Højmark hos kunstner gruppen Guggen i Galleri Krebsen

Igennem to sæsoner tegnede Ole Valdemar Nielsen mennesker i forskellige situationer i Tivoli. Det blev til i alt over 150 grafiske værker.

Da tegningernes rytmiske linjeforløb var inspireret af de lyde, han var omgivet af, mens han sad i Tivoli, kontaktede Ole komponist og musiker Jakob Draminsky for at høre, om han kunne skabe noget live lyd til et projekt omkring tegningerne og føre det tilbage til det offentlige rum.

Jakob har tidligere optrådt i forbindelse med Guggen-kunsts udstillinger og hans solo koncerter har netop den legende, eksperimenterende, dynamik, der passer godt til dette projekt.
Ole V. Nielsen vil undersøge, hvordan forskellige visuelle præsentationer og formatstørrelser af de originale tegninger og live tegning via en overheadprojektor interagerer med Jakobs musik og med et publikum omkring dem.

Valdemar i Tivoli skal på den måde flytte teknikker fra klassiske discipliner som Croquis og Frihåndstegning ind i et nyt kunstnerisk krydsfelt mellem mobil installation og performance og give det tilfældigt forbipasserende publikum et indblik i, hvordan øjeblikkets kunstnerisk proces vokser ud af kroppenes rytmer og karakter.

Den fysiske installation skal bestå af 20-30 staffelier med udvalgte print af de originale tegninger; seks menneskelignende højttalere; et lærred, en aktivt tegnende billedkunstner med sin overheadprojektor; en livespillende musiker med sin samling af små legetøjsinstrumenter og en mindre stabel taburetter til at sidde på.

Se mere om Jakob Draminsky Højmark hos: MultiSounds